Concierge Barry spuit gewoon in de klas

Je ziet hoe conciërge Barry samen met Thijmen uit groep 4, de bloedglucose waarde meet en daarna insuline spuit in de klas. Ook aan het woord moeder Diana Dekker en intern begeleider Helene Steijn van de basisschool de Mijlpaal te Amsterdam over hoe ze tot deze oplossing zijn gekomen voor de diabeteszorg op school.

Een vaste leerkracht met ondersteuning van team

Op de Nieuwe Link in Oss, een reguliere lagere school, is het heel gewoon om anders te zijn. De vaste leerkracht heeft een hele praktische aanpak en doet de meeste diabeteshandelingen onder het fruithapje. Goed en snel contact met de ouders en steun van het hele team van de onderbouw doen de rest.

De hele onderbouw inclusief directeur draait mee

De directeur zegt doen, maar dan wel breed aanpakken met oog op de continuïteit. De beide ouders hebben het hele onderbouw team een aantal weken getraind. Een investering van beide kanten en iedereen heeft er nu plezier van.

Een klassenassistent gelobbyd

Deze lagere school heeft vanaf het begin in oplossingen gedacht en succesvol een klassenassistent toegewezen gekregen voor twee kinderen met diabetes op school. Een win-win situatie want de klassenassistent kan voor veel meer ingezet worden.

Vier kinderen met diabetes op een kleine dorpsschool

Een kleine dorpsschool met vier kinderen met diabetes in alle leeftijden, ervaren hoe je samen met de leerling groeit in het zorgen voor diabetes. Iris begon als 4-jarige op school met assistentie van een 'rugzak begeleidster' . Ze kan nu als 7-jarige, weliswaar onder supervisie, vrijwel alles zelf.