Wat doet school met diabeteszorg voor leerling

Over ons

Zorgeloos met diabetes naar school begon twee jaar geleden als een droom. Door een krachtig en breedgedragen lobby zijn de mogelijkheden voor school en ouders om verantwoord invulling te geven aan diabeteszorg op school inmiddels verruimd.

Ieder kind zou zorgeloos naar school moeten kunnen gaan. Voor kinderen met diabetes is dat in de praktijk niet altijd vanzelfsprekend. De nieuwe Stichting Zorgeloos met diabetes naar school biedt praktische handvatten voor goede diabeteszorg op school.

Met de start van deze stichting in december 2015, wordt verder gewerkt aan de volgende stap: informeren en implementeren van de mogelijkheden. Dit doen we door scholen, leerlingen en ouders te informeren en adviseren over de verschillende opties en mogelijkheden in de klas. Vanuit gedegen onderzoek, praktijkervaringen en binnen een passend wettelijk kader.

De afgelopen jaren tijdens de lobby is de basis gelegd voor een krachtig en breed netwerk. Aan de ene kant is een strategische coalitie gesmeed met alle belangrijke diabetesorganisaties. Aan de andere kant is door innovatief gebruik van social media een actieve community van gebruikers en supporters gecreëerd die de stichting dagelijks voedt en inspireert. Dit maakt het mogelijk dat de stichting zelf met een klein en slagvaardig team gelijk grote stappen kan zetten en snel resultaat kan boeken.

Het doel is dat alle kinderen met diabetes zorgeloos naar school kunnen gaan.