Catelijne.jpg

Ik ben Catelijne Boer-Verkerk, 44 jaar en gelukkig getrouwd met Frank en mama van twee kinderen. Een zoon van twaalf, Co, met diabetes type 1 sinds zijn zevende en een dochter van elf, genaamd Femke. Wij wonen in Zeeland, vlakbij de kust en daarmee ook de zee. Daar zijn we regelmatig te vinden. Even heerlijk hoofden leeg waaien of bij mooi weer, heerlijk zwemmen in het koele zeewater met als afsluiting een terrasje.

Ik werk bij Traas Ongediertebestrijding als commercieel medewerkster en ben in mijn vrije tijd algemeen lid van de Stichting Kinderdiabetes en sinds kort ook ambassadeur voor Zorgeloos met Diabetes naar school.

Waarom bij twee stichtingen? Nou simpel. Het zijn twee hele mooie stichtingen. Stichting Kinderdiabetes regelt leuke uitjes voor de kinderen met diabetes type 1 en de rest van het gezin, geven uitleg op school over diabetes type 1 en regelen een buddy voor de ouders als daar behoefte aan is.

Waarom nu ook hier ambassadeur? Ik vind het een mooie aanvulling op mijn werk als vrijwilliger bij Stichting Kinderdiabetes en het past prima bij onze puberzoon die nu in de brugklas zit. De lagere school verliep, diabetes technisch gezien, niet echt soepel en wat een verademing is nu de brugklas. Wij hadden ons echt grote zorgen gemaakt qua overstap maar die bleken volledig ongegrond. Er zijn goede afspraken gemaakt en ik hoop met mijn ambassadeurschap te kunnen bijdragen aan het geruste gevoel bij alle andere ouders.

Mijn bijdrage zal voornamelijk liggen in de tips en trics bij het basis- en voortgezet onderwijs. Je kan mij vinden via dit email adres: catelijne@zorgeloosmetdiabetesnaarschool.nl. Zetten jullie je telefoonnummer er gelijk bij? Dan kan ik jullie bellen want dat vind ik fijner dan mailen. Met vriendelijke groet, Catelijne.