Elsa van de Loo

Mijn naam is Elsa van de Loo (27), woonachtig in Amsterdam met mijn man en 2 kinderen. Mijn dochter kreeg in januari 2016 toen zij 4 jaar was de diagnose type 1, dat was erg schrikken. Ik heb rechten gestudeerd en in het dagelijks leven werk ik als jurist op het gebied van mensenrechten in Nederland en heb ik ook veel ervaring in de gelijkebehandelingswetgeving waaronder ook de gelijke behandeling op grond van handicap / chronische ziekte (in het onderwijs) valt. Die kennis kwam mij goed van pas bij het regelen van de diabeteszorg op school van mijn dochter. Wel kwam ik erachter dat het ontzettend lastig is alles te regelen indien je niet van alle regels op de hoogte bent. Dit motiveerde mij om mij in te zetten als ambassadeur voor de Stichting Zorgeloos met diabetes naar school om andere ouders te begeleiden bij het regelen van de diabeteszorg op school. Voor alle juridische vragen over diabeteszorg op school maar misschien ook in je eigen werksituatie als ouder kun je dus bij mij terecht!

Je kunt contact met mij opnemen via elsa@zorgeloosmetdiabetesnaarschool.nl. Vermeld vooral ook je telefoonnummer zodat ik voor nadere vragen ook telefonisch contact kan opnemen.