Hella Heijblom

Mijn naam is Hella Heijblom en ik ben afgestudeerd als HBO Pedagoog. Ik ben 23 jaar, woon in Utrecht en heb vanaf mijn zesde diabetes. Ruim twee jaar bied ik begeleiding aan leerlingen met diabetes in het voortgezet onderwijs. Dit doe ik niet alleen met de leerling, maar ook in samenwerking met de ouders, de mentoren, leraren, diabetesverpleegkundige of andere betrokken partijen zoals bijvoorbeeld opa’s en oma’s, Leerplicht of de Jeugdgezondheidszorg. Als diabeet en pedagoog kan ik me goed inleven in de behoeften van de leerling, zijn/haar ouders en de school. Vanuit mijn werkervaring in het voortgezet onderwijs weet ik hoe de zorg op het voortgezet onderwijs geregeld is of kan worden. Ik vind het belangrijk dat leerlingen met diabetes hun diabetes niet als belemmering zien, maar als mogelijkheid om kwaliteiten te ontwikkelen waarmee ze zelf meer in hun kracht komen te staan.

Als ambassadeur van Stichting Zorgeloos met Diabetes naar School ben ik er voor leerlingen, ouders, middelbare scholen en andere organisaties voor vragen en advies omtrent persoonlijke begeleiding, vormgeving en uitvoering van de diabeteszorg op het voortgezet onderwijs.

Je kunt contact met mij opnemen via hella@zorgeloosmetdiabetesnaarschool.nl. Vermeld vooral ook je telefoonnummer zodat ik voor vragen ook telefonisch contact kan opnemen.