Myrthe .jpgIk ben Myrthe Heida (21) uit Groningen. Op mijn vijfde kreeg ik de diagnose diabetes type 1. Zowel op de basisschool als in het voortgezet onderwijs, heb ik zelf meegemaakt hoe lastig het kan zijn om zorgeloos met diabetes naar school te gaan. Maar ik heb ook gezien dat het zeker mogelijk is!

Diabetes type 1 is geen leuke ziekte, maar het moet zeker niet in de weg staan van een zorgeloze en fijne tijd op school. Daarom zet ik mij in als ambassadeur voor Stichting Zorgeloos met Diabetes naar School. Als ervaringsdeskundige denk ik graag mee over hoe de diabeteszorg op school is geregeld. Daarbij is het belangrijk dat iedereen achter de gemaakte afspraken staat. Zodat de leerling zorgeloos naar school kan gaan, de ouders gerustgesteld zijn en de leerkrachten zich prettig voelen bij de gemaakte afspraken.

In het dagelijks leven studeer ik Communicatie. Na mijn afstuderen hoop ik werkzaam te zijn in de gezondheidszorg als communicatieprofessional. Voor de stichting focus ik mij dan ook op het onderhouden van bijvoorbeeld de Instagram pagina en het geven van voorlichting aan ouders en leerkrachten.

Heb je zelf diabetes? Gaat jouw kind met diabetes naar school? Of ben je een leerkracht met vragen? Ik help graag! Je kunt me bereiken via myrthe@zorgeloosmetdiabetesnaarschool.nl. Vergeet niet je telefoonnummer te vermelden zodat ik ook telefonisch contact op kan nemen.