Informatie voor scholen

Diabetes gids voor het basisonderwijs

Onderstaande documenten staan boordevol informatie en tips om jouw leerling zorgeloos met diabetes naar school te laten gaan. De gids is deels voor jou als docent of school en deels voor de ouders. Deel 1 van de gids legt uit welke informatie voor wie is . De meeste informatie is ook te vinden op deze website, maar niet alle.

Je kunt de gids ook in gedrukte vorm in een handig bewaarblik bestellen. De eerste twee exemplaren zijn gratis. Daarna moeten we, gezien de overweldigende belangstelling, €9,50 ontwikkel- en portokosten per gids in rekening brengen.

Bestel jouw exemplaar vandaag nog. Stuur een mail naar:

info@zorgeloosmetdiabetesnaarschool.nl.

Zet in de mail dat het gaat om de gids voor het basisonderwijs en vermeld je postadres zodat wij weten waar wij de gids naartoe kunnen sturen.

We zijn als stichting geheel afhankelijk van sponsoring en giften. We zouden het erg op prijs stellen als je de kostprijs (10 euro) van de gids aan ons zou willen doneren. Zodat we onze gidsen kunnen blijven verspreiden voor alle kinderen en jongeren met diabetes. Doneer nu éénmalig heel handig via Ideal.

1. Gids voor basisscholen en ouder; introductie

Diabetesgids voor ouders en basisscholen; een introductie

2. hoe regel je goede diabeteszorg op school; een stappenplan

Hoe regel je goede diabeteszorg op school, een stappenplan

3. Hoe leg ik afspraken vast? Persoonlijk Diabetes Zorgplan

Een superhandig document! Nadat je de PDF hebt gedownload kun je hem op je beeldscherm invullen, opslaan en uitprinten. Je kunt hem later altijd bijwerken als er zaken wijzigen.

Persoonlijk diabetes zorgplan

4. Wat is diabetes en hoe behandel je het?

Wat is diabetes en hoe behandel je het?

5. Diabetes; waar of niet waar?

Mythen rond diabetes, waar of niet waar

6. Hoe regel je goede diabeteszorg op school; een stappenplan voor ouders

hoe regel je goede diabeteszorg op school; een stappenplan voor ouders