Informatie over diabetes op school voor basisscholen

Diabetesvriendelijke klasgenoten

Maak je klas diabetesvriendelijk door een spreekbeurt over diabetes te houden

Je kan dan in 1 keer aan de hele klas tegelijk uit kan leggen wat diabetes is, waar dat slangetje of die pleister voor zijn, waarom jij soms wel mag eten, drinken, appen, je mobiel gebruiken enz. enz.

En je kan je klasgenoten uitleggen hoe ze jou het beste kunnen helpen (wanneer je je niet lekker voelt door een hypo of hyper bijvoorbeeld, of even koolhydraten bij een traktatie geven). En natuurlijk ook vertellen wat ze beter niet kunnen doen omdat je dat irritant vindt (bijvoorbeeld: ‘mag je dat wel eten?’, ‘heb je al gemeten?’)

Hoe persoonlijker jij jouw verhaal over diabetes kan en durft te vertellen hoe beter. Gebruik de powerpoint en handout voor je klasgenoten die je hier beneden vindt.

Heb je hulp nodig?

Misschien heb je nog een vraag, of wil je graag hulp bij het voorbereiden van je spreekbeurt? Of vind je het fijn dat er iemand naar je luistert omdat je bijvoorbeeld op school gepest of buitengesloten wordt? Myrthe die zelf diabetes heeft kan goed luisteren en helpen.