Wat doet school met diabeteszorg voor leerling

Diabetesvriendelijke klasgenoten

Maak je klas diabetesvriendelijk door bijvoorbeeld een spreekbeurt over diabetes te houden

Je kan dan in 1 keer aan de hele klas tegelijk uit kan leggen wat diabetes is, waar dat slangetje of die pleister voor zijn, waarom jij soms wel mag eten, drinken, appen, je mobiel gebruiken enz. enz.

Tegelijkertijd kan je je klasgenoten uitleggen hoe ze jou het beste kunnen helpen (wanneer je je niet lekker voelt door een hypo of hyper bijvoorbeeld, of even koolhydraten bij een traktatie geven). En natuurlijk ook vertellen wat ze beter niet kunnen doen omdat je dat irritant vindt (bijvoorbeeld: ‘mag je dat wel eten?’, ‘heb je al gemeten?’).

Kijk en luister hoe Noah samen met zijn mentor de klas diabetesvriendelijker heeft gemaakt.

Hoe persoonlijker jij jouw verhaal over diabetes kan en durft te vertellen hoe beter. Gebruik deze powerpoint voor je spreekbeurt en deze handout voor je klasgenoten.