IMG_20191125_125856_807.jpg

 

Wat is er het afgelopen jaar veel gebeurd. In Oktober 2018 de diagnose gekregen en in de periode daarna heel veel informatie gekregen, veel informatie opgezocht, maar ook veel informatie gegeven!

Dit schooljaar begonnen we goed voorbereid; gelijk een brief aan alle klasgenootjes van Tim’s kleuterklas gegeven, zodat alle ouders op de hoogte zijn wat diabetes is. Maar ook met het verzoek mij even in te lichten als hun zoon of dochter gaat trakteren. Uiteraard hadden we ook gelijk een afspraak met de nieuwe directrice gemaakt wat resulteerde in een prettig gesprek en een plan van aanpak...

En hoe staan we er nu dan voor...Ik kan vertellen heel erg goed!! Afgelopen week zijn er twee leerkrachten geautoriseerd door onze diabetesverpleegkundige. Dus na de kerstvakantie gaan we deze twee kennis laten maken met Tim. De bedoeling is dat ze twee dagen in de week tijdens de overblijf Tim gaan helpen met spuiten. Als het goed is hoeven ze hem alleen maar te helpen met het instellen/controleren van de pen. Want onze 5-jarige kanjer kan sinds kort zichzelf gewoon prikken/spuiten! Hoe trots kun je zijn...)

Maar als Tim er even geen zin in heeft kunnen zij dus ook altijd spuiten.

Een ander punt, dat we gaan oppakken komt eigenlijk bij de juf van Tim vandaan. Het is namelijk zo dat als Tim laag zit, hij het liefst bij de juf op schoot kruipt. Uiteraard begrijpen wij dit wel, maar met nog 25 kinderen in de groep niet altijd praktisch voor de juf. Dus kwam daar het idee of we Tim niet een eigen "chill" stoel konden geven voor in de klas, zodat als hij zich niet prettig voelt er altijd een plekje voor hem is waar hij naar toe kan gaan!

Missie deze kerstvakantie: een relax stoel voor Tim kopen... 

 

Dit is het vierde blog van Esther Prins. Zij blogt regelmatig over hoe zij stapje voor stapje samen met school voor haar 4-jarige zoon Tim aan een diabetesvriendelijke basisschool werkt. Haar eerdere bloggen: eerste blog hier, tweede blog hier, derde blog hier.

Haar instagram: @timlifewithdiabetic

Wil je zelf je basis- of middelbare school diabetesvriendelijk(er) maken kijk dan hier.