diabetesvriendelijkeschool.pngKomend jaar willen we met 'de Diabetesvriendelijk School' twee behoeften matchen. Aan de ene kant de behoefte van ouders en leerlingen om net na de diagnose, of startend op een nieuwe school, in een warm bad te stappen. Het warme bad van een school die weet waar je als ouder en leerling behoefte aan hebt voordat je dat zelf scherp hebt. Je wilt dat school met je om de tafel gaat om een op maat gemaakte oplossing te vinden binnen de mogelijkheden die er al gecreëerd zijn.

Aan de andere kant de behoefte van ouders om hun ervaring met 'zorgeloos met diabetes naar school voor hun kind' te breder te delen en in te zetten. Het is soms makkelijker om dit voor een ander te doen dan voor jezelf. De afgelopen jaren hebben met enige regelmaat ouders zich bij de stichting gemeld die zich hiervoor in willen zetten.

We zijn op dit moment handvatten aan het ontwikkelen voor ouders om met school in gesprek te gaan om school breed en teambreed te kijken wat er nog nodig is in de klas en in het schoolbeleid om een diabetes vriendelijke school te zijn.

De timing van dit concept 'De diabetesvriendelijke school past bij de actuele ontwikkelingen op het terrein van onderwijs en zorg. Het advies van het College voor de Rechten van de Mens, uitgebracht in januari 2019, is duidelijk over de plichten van schoolbesturen om doeltreffende aanpassingen te onderzoeken. Er zal vanuit scholen bredere bereidheid zijn om hier school-breed naar te kijken en mee aan de slag te gaan.

Heb je praktische tips, goede ideeën? Jeuken je handen om de weg te banen voor toekomstige leerlingen met diabetes op de school van je kind/leerling? Wil je hiermee aan de slag? Heb je hier vragen over? Laat het ons weten en stuur ons een mail: info@zorgeloosmetdiabetesnaarschool.nl, we reageren dan zo snel mogelijk.