Schermafbeelding 2020-08-19 om 13.11.46.png

Koud watervrees bij de juf of meester als het gaat om een leerling met diabetes zullen veel ouders herkennen. Dit filmpje is ideaal om op een laagdrempelige manier de basics van diabetes uit te leggen en het belang van de leerkracht in de zorg voor de leerling in de klas.

Het mooie is dat dit filmpje gemaakt is door Reinier van Dorp, vader van een zoon met diabetes. Moeder, Pieternella van van vertelt:

"Als oververmoeide ouders met slapeloze nachten was het een bijna een onmogelijke uitdaging om samen met de juf afspraken gestructureerd, helder op papier te krijgen. Met de info van jullie site was dit gelukt. Onze zoon - inmiddels alweer 7 - heeft daardoor een goede start op school gemaakt. Alweer 4 jaar geleden. Het grootste probleem die we als ouders ervaren is angst en onbegrip over suikerziekte. Zo was onze eerste ervaring bij de voorschool een keiharde afwijzing. Ze durfde het niet aan. Inmiddels zit hij nu op een hele fijne basisschool. Eerlijk gezegd hebben we daarvoor hard moeten knokken."

Je kan het filmpje op veel manieren gebruiken bij de opstart op school. Bijvoorbeeld samen bekijken tijdens het gesprek op school of vooruit per mail sturen als intro.