We merken dat er veel vragen onder jullie leven over het wel of niet weer naar school gaan na de meivakantie. We hebben wat punten op een rijtje gezet om je te helpen met die beslissing.

Hoe neem je deze beslissing het beste? 

  1. Lees je in in hoeverre een kind met diabetes type 1 in risicogroep valt. De algemene reactie daarop is dat ze niet in de risicogroep vallen. Meer over diabetes type 1 en Corona kun je hier lezen.
  2. Neem contact op met je diabetesteam als je twijfelt.
  3. Weet dat ook na de meivakantie geen handhaving van de leerplicht is, dus dat ouders niet gedwongen kunnen worden. 
  4. Vraag je kind wat hij/zij het liefste zou willen en waarom. Bedenk daarbij dat niet alleen het leren maar ook het sociale aspect van naar school belangrijk is.
  5. Vraag dit ook aan jezelf en je partner. Kijk of je samen met je kind tot een goede beslissing kan komen.
  6. Neem contact op met de leerkracht, weet je het niet zeker overleg met hem of haar. Vraag ook welk aanbod de school online blijft aanbieden voor de thuisblijvers. 
  7. Als jij (of een andere instantie) nog op school moet komen voor diabeteszorg, vraag hoe dit geregeld kan worden. We horen dat scholen dit vaak wel toestaan. Denk hierbij dan wel aan handen wassen en de 1,5 meter afstand houden.
  8. Lees hier meer informatie over de heropening van scholen en alles wat daarbij komt kijken, zoals bijvoorbeeld medische handelingen op school door ouders.
  9. Hak de knoop door, je kan je beslissing altijd nog bijstellen na een paar dagen.

Samen met Ouders en Onderwijs zorgen we dat de groep leerlingen met diabetes en andere chronische aandoeningen in beeld zijn bij de sectorraad, de vakbonden en de ministeries in deze tijd van Corona, de overgangssituatie en erna.

Heb je nog zorgen, vragen of meer tips laat het ons weten!