Jouw kind met diabetes op de basisschool

Veel ouders voelen zich bezorgd om hun kind met diabetes op school achter te laten. Krijgt je kind wel de zorg die hij nodig heeft? Kun je de zorg wel overdragen aan iemand anders? Deze zorgen zijn heel normaal en begrijpelijk.

Het is als ouder goed om te weten dat iedere school verplicht is om te onderzoeken welke ondersteuning voor een leerling met diabetes nodig is, en die -binnen de mogelijkheden van de school- ook te bieden. De zorg aan leerlingen met diabetes mag door school dus niet zomaar geweigerd worden. Nu gebeurt het nog regelmatig dat scholen bij voorbaat alle zorg voor leerlingen met diabetes uitsluiten uit angst voor aansprakelijkheid of met verwijzing naar hun medisch protocol. Beide mag dus niet volgens het College voor de Rechten van de Mens.

Als ouder vervul je een belangrijke rol in het uitleggen wat diabetes is en wat je kind met diabetes van school nodig heeft,  Deze website met allerlei hulpmiddelen helpt je daarbij. Hieronder vind je documenten die je kunt downloaden, filmpjes die je kan bekijken en ambassadeurs die advies op maat kunnen geven.

Documenten om te downloaden.

Wij hebben verschillende documenten om je te helpen bij het begeleiden van jouw kind met diabetes. De informatie is zowel in digitale als ingedrukte vorm beschikbaar. Klik op onderstaande afbeeldingen om de informatie te downloaden.

Bestel gratis de gedrukte doe-het-samen gids voor de basisschool

De documenten voor ouders zijn samen met die voor school ook beschikbaar in gedrukte vorm. Ze worden geleverd in een mooi blik als een doe-het-samen pakket met school. Je kunt de gids hier gratis bestellen.

Nog geen antwoord op je vraag of behoefte aan advies op maat?

Kun je tenslotte het antwoord op je vraag niet vinden kijk dan eens bij veel gestelde vragen of neem contact op met één van onze ambassadeurs. Ze helpen je graag!

RTL reportage over Juf Yvonne en Fiene

Concierge Barry spuit gewoon in de klas

De hele onderbouw inclusief directeur draait mee

De leerkracht met ondersteuning van het team