Agnes.jpg

Mijn naam is Agnes in 't Groen. Ik ben geboren in 1962. Ik ben hertrouwd en woon in Dongen. Ik ben moeder van 4 dochters en bonusmoeder van 2 zonen. Ik heb 5 kleinkinderen en het 6e kleinkind is onderweg. 

Ik heb vanaf mijn 35e diabetes. Daarnaast kreeg mijn oudste kleinzoon (nu 4 jaar) diabetes toen hij 3 jaar was. Ik werk als inval juf binnen het speciaal onderwijs. Hierbij kom ik in aanraking met kinderen vanaf 4 t/m 18 jaar. Als ervaringsdeskundige kan ik me goed inleven in de behoeften van de leerling, zijn/haar ouders en de school. Vanuit mijn werkervaring in het speciaal onderwijs weet ik hoe de zorg op het onderwijs geregeld is of kan worden. 

Ik vind het belangrijk dat mensen met diabetes hun diabetes zien als uitdaging, om mogelijkheden te ontwikkelen waardoor ze boven zichzelf uitstijgen.

Als ambassadeur van Stichting Zorgeloos met Diabetes naar School ben ik er voor leerlingen, ouders, scholen en andere organisaties. Om antwoorden en advies te geven omtrent persoonlijke begeleiding, vormgeving en uitvoering van de diabeteszorg binnen het onderwijs. Mijn motivatie om als ambassadeur aan de slag te gaan komt voort uit de frustratie die ik heb gezien bij mijn dochter, toen haar zoon naar school moest. Ik wil de diabeteszorg binnen het onderwijs duidelijk op de kaart zetten. 

Je kunt contact met mij opnemen via info@zorgeloosmetdiabetesnaarschool.nl. Vermeld vooral ook je telefoonnummer, zodat ik voor vragen ook telefonisch contact kan opnemen.