charlotte.pngMijn naam is Charlotte Poulissen, lange tijd werkzaam geweest als voorlichter bij de Hartstichting en nu rechten studerend aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik heb drie volwassen kinderen (twee zoons en een dochter) die inmiddels allemaal het huis uit zijn en werken/studeren. Onze dochter (19) heeft sinds 2015 Diabetes I.

De middelbare school van onze dochter was niet onwelwillend, maar de oplossingen die ze boden voor de (bescheiden) zorgvragen van onze dochter -even pauze tijdens een toets of proefwerk als ze een hypo had en een kleine privéruimte waar ze in alle rust kon meten en insuline kon spuiten- waren schijnoplossingen. Passend binnen het standaardzorgbeleid maar niet afgestemd op datgene wat onze dochter werkelijk nodig had. En dat is zo jammer want maatwerk is echt niet altijd moeilijk of ingewikkeld. Het vergt alleen van onderwijsprofessionals om goed te luisteren naar wat ouders vertellen, voor ouders om duidelijk kunnen maken wat voor jouw kind nodig is, creativiteit en de durf om buiten de lijnen te kleuren.

Door mijn werk als voorlichter heb ik veel ervaring in het voeren van gesprekken en het geven van voorlichting. Ik denk dat er nog heel wat te winnen valt door zorgvuldige communicatie met en voorlichting op de scholen en mede daarom wil ik me inzetten als ambassadeur. Daarnaast heb ik grote belangstelling voor de juridische kant van zorg. Heb je vragen over hoe je een gesprek het best aan kunt pakken of heb je een juridische vraag, dan kun je bij mij terecht.

Je kunt contact met mij opnemen via Charlotte@zorgeloosmetdiabetesnaarschool.nl. Vermeld vooral ook je telefoonnummer, zodat ik voor vragen ook telefonisch contact met je op kan nemen.