Harald Dinkelberg

 

foto harald.jpgIk ben Harald Dinkelberg, woonachtig te Meppel en samen met mijn vrouw Annemieke trotse ouders van drie kinderen. Ik ben inmiddels dertig jaar werkzaam in het onderwijs, onder andere als leidinggevende, directeur en leerkracht speciaal en basisonderwijs. 
Mijn vader had diabetes type 1 en ik heb toen gezien wat de invloed van diabetes op zijn eigen leven, maar ook op die van zijn omgeving was. De aandoening doet niet alleen veel met je fysieke gezondheid, ook je mentale gezondheid lijdt eronder. Mijn dochter werd in 2017 gediagnosticeerd met diabetes 1.  Ook nu zag ik weer dat leven met diabetes 1 bepaald geen zorgeloos leven is. Het vraagt de hele dag aandacht en zorg voor je eten, het meten, het prikken, het spuiten/bolussen, je afvragen wat je gaat doen en wat dat betekent voor je bloedsuikerwaardes etc. etc. 
Deze zorg, elke dag weer, vraagt veel van het kind. Mijn drijfveer als ambassadeur van deze mooie stichting is om nog meer zorgen voor het kind te voorkomen. Dat kan als de school een plek is waar de aandoening mag zijn. Een plek waar rekening wordt gehouden met de aandoening en waar, als dat nodig is, hulp en ondersteuning is. Een plek waar school, ouders en kind samenwerken opdat ook het kind met een aandoening een mooie schooltijd mag beleven. 

Je kunt contact met mij opnemen via info@zorgeloosmetdiabetesnaarschool.nl. Vermeld vooral ook je telefoonnummer zodat ik voor nadere vragen ook telefonisch contact kan opnemen.