Marieke Beintema.jpgIk ben Marieke Beintema, moeder van twee heerlijke pubers, 45 jaar en juf op een basisschool in Den Haag.

Mijn link met diabetes is mijn dochter die op haar 6e, in groep 3, de diagnose diabetes type 1 kreeg. Inmiddels is ze 12 en hebben we ook de overstap naar het voortgezet onderwijs achter de rug. Daarnaast heb ik al twee keer een leerlingen met diabetes type 1 in mijn klas gehad. De ene had een pomp, de ander gebruikte de pen. Ik ben dus bekend met hobbels die je als ouders tegenkomt om je kind veilig naar school te laten gaan en ook als juf kan ik me de hobbels die een leerkracht ziet goed voorstellen.

Ik wil graag als ambassadeur van Zorgeloos met diabetes naar school ouders, kinderen en leerkrachten helpen met tips en adviezen om iedereen voldoende vertrouwen in de situatie én zichzelf te laten krijgen zodat de leerling met diabetes zorgeloos in de klas en op school kan zijn.

Je kunt contact met mij opnemen via marieke@zorgeloosmetdiabetesnaarschool.nl. Vermeld daarbij je telefoonnummer zodat ik voor vragen ook telefonisch contact kan opnemen.