Stichting zorgeloos met diabetes naar school

Even voorstellen

In deze video van augustus 2019 krijg je een snelle indruk van waar we voor staan, wat we bereikt hebben en hoe we werken.

Organisatie

Oprichter

Lydia Braakman, directeur

image1.JPGHart en ziel van de stichting ligt in handen van Lydia.   Begin 2014 initieerde ze de gelijknamige lobby Zorgeloos met Diabetes naar School. Haar intrinsieke motivatie is gelegen in de weerstand die zij ervaren heeft om voor haar beide dochters met diabetes goede diabeteszorg op school te kunnen regelen. Ondertussen is zij als directeur de drijvende kracht en het aanspreekpunt van de stichting.


Bestuur

 

Floor Kaspers, voorzitter

image5.JPG

Floor is onze onderwijsspecialist met een lange track-record in passend onderwijs. Als geen ander weet ze na een scherpe analyse kordaat processen op gang te brengen en op de rails te houden. Voor de Stichting bouwt ze bruggen tussen de onderwijs- en diabeteswereld. Floor is eigenaar van Kaspers & Co, adviesbureau, sociaal domein. Daarnaast werkt Floor als glaskunstenaar en doet ze onderzoek naar de geschiedenis van kralen.

 

 

Peter van de Wijngaart, penningmeester

image2.JPGPeter werkt als zelfstandige en organiseert en leidt non-profit projecten. Daarnaast is hij kunstenaar/fotograaf. Bij de stichting zorgt hij er als penningmeester voor dat het geld goed wordt beheerd. Hij heeft zelf geen kinderen maar begeleid elke maandag een jonge puber met autisme.

 

Ilonka Rook, secretaris

image3.JPG

Tijdens haar werk in de kinderthuiszorg, ervoer Ilonka welke belasting het voor een gezin is om diabetes thuis en op school goed te managen. Dat inspireerde haar om Diabetesverpleegkundige te worden. Ze werkt momenteel bij Diabeter te Rotterdam. Naast het begeleiden van gezinnen leert ze schoolpersoneel hoe ze diabeteszorg in kunnen passen in de dagelijkse routines op school. Ilonka is ook voorzitter van de OR binnen Diabeter.

 

Harry Roos, algemeen bestuurslid

image4.JPGDoordat Harry al pensioengerechtigd is, heeft hij zijn handen vrij om zich met hart en ziel in te zetten als diabetes educator. Harry kent het brede diabetesveld als geen ander. Zo is Harry ook bestuurslid van het Steunfonds Nederlandse Diabetes Federatie en de Stichting WereldWijd voor Kinderen. Daarnaast is hij secretaris van de Stichting Dr. F. Gerritzenprijs en de Stichting Arateus van Cappadocië. Tenslotte is hij adviseur van MedWay Diabetes en Diabetesvereniging Nederland.


 

 

Ambassadeurs

Onze ambassadeurs brengen een schat aan levenservaring mee, opgedaan in het lobbyen voor hun kind, leerling of zichzelf in het onderwijs. Door deze hands-on ervaring kunnen ze laagdrempelig scholen, ouders en leerlingen voorlichten, adviseren en begeleiden.

Bovendien brengen ze ieder voor zich hun eigen unieke perspectief en deskundigheid mee waardoor onze gezamenlijke deskundigheid enorm vergroot wordt.

Maak hier kennis met onze ambassadeurs.