Informatie over diabetes op het voortgezet onderwijs voor leerkrachten

Jouw leerling met diabetes in het voortgezet onderwijs

Als een leerling diabetes heeft, is het belangrijk om de diabeteszorg op school goed te regelen. Dit is maatwerk. Iedere leerling is anders en iedere school heeft vaak een eigen manier om de zorg te regelen. Soms gaat het bijna vanzelf en maak je snel duidelijke afspraken. Soms is het ingewikkelder. Zowel voor school, leerling, als voor ouders kan het spannend zijn. Ieder heeft z'n eigen vragen. Wat betekent dat eigenlijk, diabetes? Hoe zorg je dat alle leraren weten wat een leerling met diabetes nodig heeft om goed te functioneren? Wie is het eerste aanspreekpunt? Welke regels en mogelijkheden zijn er voor extra begeleiding of aanpassingen?

Hieronder vind je verschillende hulpmiddelen om je te helpen bij het begeleiden van jouw leerling met diabetes. De informatie is zowel in digitale als ingedrukte vorm beschikbaar. Klik op onderstaande afbeeldingen om de informatie te downloaden.

Bestel gratis de gedrukte doe-het-samen gids voor het voorgezet onderwijs

De documenten voor school zijn samen met de documenten voor leerling en ouder ook beschikbaar in gedrukte vorm. De documenten worden geleverd in een mooi blik als een doe-het-samen pakket. Je kunt hier gratis een exemplaar bestellen.

Nog geen antwoord op je vraag of behoefte aan advies op maat?

Kun je tenslotte het antwoord op je vraag niet vinden kijk dan eens bij veelgestelde vragen of neem contact op Hella onze ambassadeur gespecialiseerd in het voorgezet onderwijs. Zij helpt je graag! 

Een leerling met diabetes in je klas

Facebook live uitzending over diabetes op school

Facebook live uitzending over diabetes op school

Facebook live uitzending diabetes in de puberteit

Facebook live uitzending over diabetes in de puberteit

Noah laat zien hoe je het op school regelt