Informatie over diabetes op school voor basisscholen

Jouw leerling met diabetes op de basisschool

Veel basisscholen hebben nog nooit een leerling met diabetes op school gehad, omdat er maar 2000 leerlingen met diabetes in heel Nederland op de basisschool zitten. Uit ervaring blijkt dat de diabeteszorg op school goed in te passen is in de dagelijkse routine van school. Hier vind je een heel aantal hulpmiddelen om je te helpen de diabeteszorg op de basisschool in overleg met ouders en leerling goed te regelen.

Download of bestel de doehetsamen gids voor de basisschool

Hieronder kun je de verschillende onderdelen van de gids downloaden. Je kunt ook deze documenten, samen met de documenten voor ouders bestellen in gedrukte vorm. De documenten worden geleverd in een mooi blik als een doe-het-samen pakket. Je kunt de gids hier gratis bestellen.

Nog geen antwoord op je vraag of behoefte aan advies op maat?

Kun je tenslotte het antwoord op je vraag niet vinden kijk dan eens bij veel gestelde vragen of neem contact op met één van onze ambassadeurs. Ze helpen je graag!

Het effect van schommelende bloedglucosewaarden op leren en presteren

Praktijkvoorbeeld Concierge Barry spuit gewoon in de klas

Praktijkvoorbeeld Klassenassistent ingezet voor meerdere leerlingen

Praktijkvoorbeeld Een vaste leerkracht met ondersteuning van team